zondag 8 november 2009

Stedentrip optie 6: Rome


De laatste van ons rijtje kandidaten is de hoofdstad van het Romaanse rijk, Rome. Net zoals bij de vorige 5 kandidaten wordt er als eerste gekeken naar hoe in Rome te komen. Dit zou eigenlijk een makkie moeten zijn daar alle wegen naar Rome leiden, maar toch valt het ietwat tegen. Er zijn slechts drie wegen die naar Rome leiden en dat zijn de KLM, AlItalia en EasyJet. Van deze is uiteraard EasyJet de goedkoopste met een tarief van €118 per persoon, zit KLM op €144 per persoon en is AlItalia de duurste met een prijs van €179. De KLM heeft betere tijden en is wat luxer dus wat mij betreft valt daar onze keuze op.

Wat kan er zo al niet over de eeuwige stad gezegd worden. Het aantal te bezoeken zaken is gigantisch. Van Vaticaanstad via het colosseum naar de Trevi fontein en het Romeinse forum gevolgd door een bezoekje aan Pompei, er is zoveel historie in deze stad dat je eigenlijk nooit uitgekeken raakt. Winkelen doe je in de grootste winkelstraat van Rome, de Via Veneto. Daarnaast kent Rome malls waarvan de Euwoma2 met zo’n 230 winkels de leider is. Er is zelfs een outlet center op 20 km afstand, Castel Romano.

Eten en drinken zijn geen enkel probleem in Italië, de keuken is een van de beste van Europa dus dat wordt genieten. Kroegen zijn er in overvloed, een bekende naam is Harry’s bar, bekend uit La Dolce Vita van Fellini. Verder zijn er uiteraard Italiaanse kroegjes en de onvermijdelijke Ierse pubs te vinden. Overnachten kan of in een van de vele bed & breakfast plekken die de stad rijk is, een appartement of een van de vele hotels zoals het 4 sterren Hotel Atlantico in het moderne centrum.

Als laatste extraatje spreken de meeste Romeinen Engels wat de conversatie een stuk makkelijker maakt. Ook Rome staat , net als Madrid, erg hoog op mijn lijstje. Wat mij betreft wordt het een van deze twee steden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten