donderdag 5 november 2009

A-fusion


Ik heb het al eerder gehad over dit, volgens mij, fantastische restaurant. Ik mag hier graag mensen mee naar toe nemen om te genieten van de sfeer en het eten. Het is zowel leuk om met enkele personen hier te eten als met een wat grotere groep.

Deze keer had ik voor het traditionele afdelingsetentje gereserveerd bij A-fusion om 19:00. Verzamelpunt is dan uiteraard het elfde gebod, mijn geliefde stamcafé dat aan het begin van de zeedijk ligt (A-fusion ligt op het eind van diezelfde zeedijk). Ik had Ben & Ien reeds gewaarschuwd dat er een groep van mijn collega’s zou komen binnenwaaien tussen 18:00 en 19:00 en dat ik zou proberen zelf iets eerder aanwezig te zijn. Iedereen vond het elfde gebod een mooi café met een erg prettige tap (uiteraard diverse bokbieren op dit moment van het jaar).

De tenten werden tijdig opgebroken om de korte wandeling naar A-fusion in te zetten. Binnengekomen werden we naar onze tafel begeleid. Aangezien de groep 12 personen groot was krijg je dan standaard de vraag van een van de vriendelijke jonge serveersters of zij een menu voor je moeten samenstellen of dat je zelf wilt bestellen. Ook deze keer stemde het gezelschap er mee in om de chef de keus te laten bepalen. Men bestelde een drankje en wachtte op de dingen die komen zouden gaan.

In eerste instantie keek men niet al te gelukkig daar er als eerste zeewiersalade met sesamzaadjes op tafel kwam. Als echte Hollanders keek men er wat wantrouwig naar, proefde het en begon men zich af te vragen of er niet beter zelf besteld had kunnen worden. De volgende gangen deden het echter stukken beter bij de mensen (pannekoekjes met eend, saté, sushi, spring rolls etc. etc.) tot de volgende shock op tafel kwam… oesters. Niet rauw (vind ik zelf ook geen topper) maar gestoomd met zwarte bonen en lente-uitjes. Helaas voor mij besloot er maar één persoon dat hij dit niet ging eten zodat ik slechts twee oesters voor mijzelf had. Het ‘hoofdgerecht’ waren een aantal schotels uit de Chuan keueken, de streek waar de twee eigenaressen vandaan komen. Iedereen zat al aardig vol op dat moment maar alles was zo lekker dat het bijna lukte om ook deze gang helemaal te laten verdwijnen.

Iedereen was na afloop erg te spreken over zowel voedsel, drank als bediening en men wist zeker dat bij een volgend bezoek wederom de keuze van de gerechten aan de bediening overgelaten zou worden.

1 opmerking: