donderdag 19 november 2009

Dragon Age


In vorige stukjes heb ik het wel vaker over computer games gehad maar toen ging het altijd over oldskool games en niet over de nieuwste toppers. Volgens mij is er het afgelopen jaar dan ook geen game uitgekomen die mij genoeg kon bekoren om er een blik op te werpen. Totdat ik een mailtje kreeg van Dennis of ik wel eens van Dragon Age origins had gehoord. Nu is een tip van Dennis altijd de moeite waard want wij delen een voorliefde voor dezelfde soort games. Zo hebben we vele adventures, shooters en RPG’s gespeeld, zowel gezamenlijk als ieder op zich waarbij in het 2e geval de telefoon vaak gebruikt werd (ik spreek over pre chat programma tijden) om te vragen of de ander al voorbij een bepaald punt was en die ene gouden tip had om je verder te helpen. Met name Betrayal in Krondor geeft mooie herinneringen.

Na een korte tijd rondspeuren op het web had ik genoeg over Dragon Age gelezen om dit spel de moeite waard te vinden. Het was gemaakt door Bioware van wie wij de RPG’s Star Wars, knights of the old republic, Baldurs Gate en het fantastische vervolg Baldurs Gate II allen ademloos uitgespeeld hadden. De reviews waren lovend en het spel werd zelfs vergeleken met Baldurs Gate II, de heilige graal van de RPG’s. Ik heb het spel inmiddels in huis en de zondag is gereserveerd om hem te installeren en te gaan kijken wat ik er van vind. Mocht Dennis ook thuis zijn dan zullen oude tijden herleven maar i.p.v. de telefoon zullen wij waarschijnlijk naar de chat grijpen om elkaar op de hoogte te houden.

1 opmerking:

  1. In tegenstelling tot vervlogen tijden, ben ik deze keer als eerste begonnen en ik kan niet anders zeggen dan: "hij is lekerrrrrrrrrrrr". Natuurlijk word ik na zondag weer ingehaald (met een vrouw, twee kinderen en een hond kun je wat minder focus eraan geven dan als single), maar ik koester kort die voorsprong :-).

    BeantwoordenVerwijderen