vrijdag 13 december 2013

Werkherinneringen 17: Zeiltocht

Op de weg terug naar Muiden in de schermering
Een van de meer geslaagde uitjes die ik in de loop der jaren heb georganiseerd was een zeiltocht met de Egelantier. Ik ah de tocht bij de muider compagnie gereserveerd en deze bestond uit een zeiltocht naar Pampus, aldaar een rondleiding en dan het IJsselmeer op met eten (en uiteraard drinken) aan boord.

Op een middag met mooi weer en een lekker windje gingen we aan boord en kregen aldaar uitleg van de schipper. De bemanning bestond de schipper en de maat (en twee dames voor de catering) en wij kregen uitleg over onze werkzaamheden want het was tenslotte een teambuilding uitje.Even later tuften wij de haven uit, hesen de zeilen en zetten koers naar Pampus. Dat ligt op een steenworp van Muiden dus daar waren we al gauw. We kregen een mooie rondleiding door het oude fort maar daarna was het weer tijd om aan boord te gaan.

Met de wind in de zeilen maakten we een mooie tocht naar het paard alwaar de schipper de boot recht legde zodat het buffet geserveerd kon worden. Na een zeer smakelijke maaltijd gingen we terug richting Muiden met een van de onzen, die zelf ook een zeewaardige zeilboot had, aan het roer. Gewapend met een verwarmend drankje tegen de koudere avondlucht keerden we terug van een van de leukste uitstapjes die we gemaakt hadden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten