zaterdag 21 december 2013

Kerstmarkt

Muntjes en tas
Bij ons is het al een paar jaar stel je eigen kerstpakket samen. Dit gebeurt in de kantine die in een kerstmarkt omgetoverd is. Hier staan dan kerststalletjes van diverse plaatselijke bedrijven waar je met de gekregen muntjes kan gaan shoppen. In vroegere jaren ging ik dan naar de parfumerie nam twee luchtjes mee en klaar was René maar vorig jaar was deze niet aanwezig en zette ik mijn muntjes om in flessen wijn. Dat was echter wel een stuk zwaarder dan twee luchtjes dus dit jaar hoopte ik op de terugkeer van de parfumerie.

Dit jaar was deze er echter wederom niet en moest ik een nieuwe tactiek verzinnen. Nu was er wel een kaaswinkel aanwezig en moest ik de kazen voor het kerstdiner verzorgen. Alleen zette dat niet al te veel zoden aan de dijk qua opmaken van muntjes daar had ik er nog flink wat van.Ik stak vervolgens mijn neus op bij de wijnhandel en die bleek ook champagne bij zich te hebben. Er was zowel demi-sec als brut van het huis Nicolas Feuillatte en mijn keuze was snel gemaakt. Na de champagne waren er nog enkele muntjes over en die werden geïnvesteerd in mooie droge worsten en ik was vlot klaar met het shoppen.

Toen was het tojd om eenn hapje te gaan eten bij het mooie Italiaanse buffet bestaande uit diverse soorten pasta, salades en mini pizza's. Daarbij een mooi glas Pouilly-Fumé en de rest van de feestelijkheden kon beginnen. Die bestonden uit een Amsterdamse volkszanger die nummers ten gehore bracht ban o.a. André Hazes, Johnny Jordaan, Willy Alberti en Mick Harren. Uiteraard moest er gedanst worden en het werd een gezellige boel die tot diep in de nacht (we braken om negen uur op) duurde.

1 opmerking: