zondag 8 december 2013

Miss Saigon

Mijn hoofdgerecht
Vrijdag was het weer tijd voor een boys night out maar deze keer waren er twee grote verschillen met de normale versie. Ten eerste was er geen film voor na het eten ingepland iets wat we normaliter wel doen en ten tweede, en echt ernstig, daar zij hele gezin in de lappenmand lag kon Dennis er niet bij zijn.

Zo was driekwart van de boys even over zeven uur aanwezig bij Miss Saigon waar wij een Groupon voor een zes gangen diner hadden voor vier personen voor de somma van 70 euro. Het restaurant zag er mooi uit en de bediening besloot volledig uit Vietnamese dames zoals het hoorde. We kregen een goede plek en het menu te zien met daarbij een Saigon, het Vietnamese export bier.Er lagen stokjes op tafel en daar moest Frank even van zuchten want het was lang geleden dat hij die gebruikt had. Maar in no time was hij het bestek meester en deed het zelfs een stuk beter dan zijn broer.

De goi chai
Gang 1 was een keuze tussen ossenstaartsoep op zijn Vietnamees of een pittige, zure garnalensoep. Mijn keus, de garnalensoep, was prima en duidelijk de betere van de twee keuzes. Daarna volgde twee spring rolls per persoon, kip of vegetarisch. De derde gang was een gerecht en dus hadden we gezamenlijk een schaal met Goi chai, een vegetarische tofoe salade. Erg lekker moet ik zeggen. ook bij gang vier was er maar een gerecht een Vietnamese pannenkoek op een blad sla gevuld met taugé, groenten en kruiden en daarbij een dipsaus. De dame legde ons uit hoe je dit gerecht moest eten (met je handen de sla om de pannenkoek heen rollen en dan dippen en opeten. Simon had ondertussen wat van zijn basis kennis Vietnamees op de bediening losgelaten (hij was er tenslotte onlangs op vakantie geweest) en verzuchtte op een gegeven ogenblik dat het hier exact gelijk was aan Vietnam. Ze verstonden je op geen van beide plekken.

Het hoofdgerecht kwam daarna op tafel en daar waren zelfs vijf keuzes, koe, vega, kip, vis met en vis zonder graat. Mijn keus viel op het kippendijenvlees met citroengras en groenten en daar dan mihoen bij. De broers gingen beide voor de koe. Wederom een uitstekend gerecht en na afloop zat ik behoorlijk vol. Ik nam dan ook als dessert koffie waarbij de broers beiden voor het verassingsdessert gingen na eerst over ijs getwijfeld te hebben. Na nog een ronde koffie verlieten wij rond tien uur de zaak na een meer dan uitstekende maaltijd. Zeker de moeite waard om met zijn vieren nog een keer terug te komen ook zonder Groupon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten