zondag 15 december 2013

Brick

De amuse 
Na het bezoek aan de Jopenkerk was het tijd voor een bezoek aan restaurant Brick in de binnenstad van Haarlem. Nu is het centrum van Haarlem absoluut niet groot te noemen dus we gingen te voet naar het restaurant dat een paar honderd meter verder lag. Brick bleek een gezellig en klein restaurant te zijn met een open keuken. Ons tafeltje zat naast een groep van twaalf mensen die heel veel lol hadden en heel veel lawaai maakten zodat we goed mee konden genieten van hun verhalen.

Al gauw kwamen de amuses, brood met boeter en een kroket van bospaddenstoelen, op tafel vergezeld van een glaasje bubbels. We konden een drie gangen menu kiezen voor de somma van 27,50 maar vonden allebei twee gangen genoeg. Voor had ik een mooi gerecht van zalm, bloemkool, rode biet en kerriemayonaise met een droge witte wijn (leuk detail men had drie soorten rood en drie soorten wit en men noemde niet het wijnhuis maar het land en de druif) en als hoofdgerecht ging ik voor de hertenbiefstuk met een volle rode wijn. Alles smaakte prima en de bediening was vriendelijk en correct. Kortom een uitstekende maaltijd was het tweede onderdeel van ons pre-verjaardagsfeest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten