donderdag 12 december 2013

Key battery low

De sleutel van een Prius
De laatste paar dagen begon mijn auto te piepen als ik hem uitzette en verscheen de tekst key battery low in beeld. Na enkele seconden ging hij dan alsnog uit maar kennelijk was er toch iets aan de hand. Dan kun je wel door het boekje gaan bladeren maar Google is een stuk makkelijker dus keek ik eens wat dit betekende.De waarschuwing betekende dat de batterij van mijn "autosleutel" bijna leeg was en dat ik die moest vervangen.

De reden dat ik autosleutel tussen haakjes schrijf is vrij simpel. Mijn autosleutel verlaat mijn broekzak nooit want ik doe de auto open en op slot door alleen maar het portier aan te raken, mijn sleutel geeft namelijk een elektronisch signaal af als ik naast de auto sta. En ook starten doe ik door een knop in te drukken en wederom door het signaal dat mijn sleutel afgeeft start de auto op. Dat betekent dat de waarschuwing key battery low best wel belangrijk is want als de batterij van mijn sleutel op is kan ik mijn auto niet starten.

De oplossing van het probleem was trouwens erg simpel. Ik heb mijn reservesleutel gepakt, want daar zit nog een volle batterij in, en mijn andere sleutel in de la gelegd waar de reservesleutel uitkwam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten