zondag 31 maart 2013

Roos

De open keuken van Roos
Normaliter ga ik met mijn nichtje uit eten maar inmiddels is mijn neefje op een dusdanige leeftijd gekomen en lust hij voldoende om ook mee te nemen. Zijn grootste liefde zijn spare ribs en dus had ik hem uitgenodigd om naar de klos te gaan. Wat mij betreft de beste spare ribs van Amsterdam, alleen je kunt niet reserveren in dit eetcafé. Waar ik geen rekening mee had gehouden was dat het paasweekend was en toen we binnenkwamen zat de tent nokvol en de bediening gaf aan dat het minimaal drie kwartier wachten werd.

We besloten dan ook te vertrekken om wat anders te gaan zoeken en dat werd steakhouse Roos gelegen in het pittoreske Amsterdam west. Hier geen last van het paasweekend want de tent was niet echt vol te noemen. We namen plaats en kregen een drankje en de kaart toegestopt. Helaas voor mijn neefje bleken ze hier geen spare ribs te hebben dus dat moest wat anders worden. We gingen beide voor de Argentijnse worstjes als voorgerecht en hij koos de ossenhaas met uien en paprika en ik nam de variant met stroganoffsaus. De worstjes kwamen en verdwenen want die vielen erg goed in de smaak bij mijn neefje. Daarna kwam de hoofdschotel en die zag er goed uit. Ik had al snel mijn maaltijd op maar mijn neefje was nog druk bezig met de zijne. Het is al geen grote eter en dan neemt ie ook nog hele kleine hapjes dus hij geniet echt van zijn maaltijd. Met wat hulp van mij verdween ook zijn biefstuk want hij moest natuurlijk wel ruimte voor het dessert overhouden. Dat werd een mooie dame blanche waar, op een hapje na, helemaal niets van over bleef. Hij had genoten en vond het allemaal top en klaagde totaal niet over het feit dat er geen spare ribs waren, en dat was toch datgene waar we voor op pad waren gegaan. Dus dat betekent een nieuwe afspraak maken om binnenkort spare ribs te gaan eten en daar heeft hij vast geen bezwaar tegen.


1 opmerking:

  1. Wat gezellig zo met je neefje! Leuk!! Genieten samen en dat wordt vast en zeker de volgende keer weer heel gezellig, bij de Klos! Mooie Paasdagen Rene!

    BeantwoordenVerwijderen