vrijdag 8 maart 2013

Werk herinneringen 7: Kook workshop

Druk bezig met het bereiden van de dronken kip
In 2008 werden wij door een van onze leveranciers, Atos, uitgenodigd om deel te nemen aan een kook workshop. Het evenement zou plaatsvinden in Utrecht en in totaal konden we met vier personen komen. Samen met mijn baas nodigde ik twee andere collega´s uit en in de namiddag vertrokken wij naar Utrecht alwaar  het feest plaats zou vinden. De studio heette smaak en was gevestigde in stadion de galgenwaard, alwaar FC Utrecht haar wedstrijden speelde.

Na een vlotte trip arriveerden we in Utrecht waar het feest begon met een rondleiding door het stadion door een gids. Er was wat animositeit richting Amsterdammers maar het was allemaal erg leuk om mee te maken en de tijd vloog voorbij. Daarna werden wij welkom geheten in de kook studio van Smaak, waar we in groepen onderverdeeld werden en allemaal een recept kregen om voor het diner te bereiden. Uiteraard werd iedereen ook voorzien van een mooi glas met bubbels on het nuttige met het aangename te verenigen alvorens we aan de slag konden gaan, Mijn groep kreeg een recept voor kip in limoen en wodka toebedeeld waar we flink onze tanden in konden zetten. Iedereen was druk aan de slag en na flink wat zweet druppels waren tenslotte alle gerechten klaar. We gingen gezamenlijk aan tafel om te gaan genieten van wat we bereid hadden en dat was niet mis. Iedereen was druk bezig om alle gangen naar binnen te werken en de algemene consensus was dat we verrekt lekker gekookt hadden. Na afloop van de maaltijd was er uiteraard koffie met een drankje voor wie daar nog behoefte aan had, maar dat waren er niet meer zo veel. We namen dan ook afscheid van elkaar na een mooie culinaire ervaring. Wat mij betreft werd dit niet mijn laatste bezoek aan een kookstudio want het was me allemaal erg goed bevallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten