dinsdag 12 maart 2013

Whisky proeverij

De zes te proeven whisky's met daarnaast Jan
Deze zondag was het voor het eerst in bijna twee jaar dat we weer eens naar een whisky proeverij in het beste whisky café van Amsterdam gingen L&B. De ploeg was al incompleet om te beginnen, een van ons vieren kon niet, en werd nog verder gedecimeerd doordat een van de anderen een forse griepaanval had gekregen. Getweeën kwamen we dan ook om drie uur aan bij L&B om te kijken wat Douglas Laing ons te bieden had. Douglas Laing is een independent bottelaar, dat wil zeggen ze kopen vaten op van de grote destilleerderijen en maken daar hun eigen whisky uit, zeg maar iets voor de meer gevorderde whisky liefhebber.

We werden ontvangen door Jan Beckers, de merk ambassadeur van de bottelaar. Jan was een aardige Belg, die netjes in traditionele kilt klaar stond om ons te begeleiden bij de zes whisky's die op het programma stonden. Voor ons beiden was het de eerste keer dat we iets van deze bottelaar zouden proeven en we waren benieuwd wat ze te bieden hadden. Welnu dat was fenomenaal, we hebben geen enkele mindere whisky geproefd maar van begin tot eind alleen maar uitstekende whisky's. Helaas bleken de old malt cask flessen best wel prijzig om zelf te kopen (rond de €90) maar de afsluitende whisky, de big peat, smaakte ook heel erg goed en was met een prijs van rond de €50 goed betaalbaar. De kans is best wel groot dat daar binnenkort een fles van in de kast staat.

Met dank aan Jan die ons naast de uitleg over de mooie whisky's ook vermaakt had met zijn verhalen en anekdotes nemen we afscheid van L&B. Hopelijk zijn we op de volgende proeverij weer compleet als kwartet aanwezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten