maandag 1 april 2013

Werk herinneringen 9: Jubileum feest

Houtrust
Toen ik zo'n twaalf jaar in dienst was van mijn bedrijf was de eerstvolgende grote gebeurtenis het 12½ jarig jubileumfeest. Samen met een collega had ik al tijden terug afgesproken om dit samen te geven i.v.m. minder speeches en eens wat anders te doen dat het obligate etentje met collega's. We kwamen er echter achter dat de groep met jubilarissen in dat jaar erg groot was en riepen al die mensen bijeen om te vragen of ze gezamenlijk een groot feest zouden willen geven. Na wat heen en weer praten was iedereen het er over eens dat dat een goed idee was en met zijn tweeën gingen wij op zoek naar zowel locatie als een band.

Na veel zoeken, offertes opvragen en luisteren naar diverse bands viel de keuze tenslotte op de centraal gelegen locatie Houtrust in Hooglanderveen en de band Gin Fizz. We hadden niet genoeg budget om het hele bedrijf met partner uit te nodigen (zowel arrangement als band waren niet echt goedkoop) maar na wat gelobby bij de directie bleken die bereid om eventuele verschillen bij te passen en zo kon tenslotte de uitnodiging voor ons feest naar het hele bedrijf. Iedereen reageerde zowel enthousiast als verrast dat wij zoiets voor elkaar hadden weten te krijgen en de opkomst zou heel erg groot worden.
Gin Fizz

Op de avond van het feest hadden we best nog wel war spanning. Er zat voor ons een knopen en kleding beurs in de ruimte en die gingen heel erg laat weg. Zo laat dat het geluid (dat we via via hadden weten te regelen bij een professioneel audio bedrijf) bijna geen tijd had om de zaal in te richtten en de band al bijna voor de deur stond. Onze andere collega jubilarissen zaten rustig aan de maaltijd die wij gezamenlijk vooraf hadden terwijl mijn collega en ik wanhopig van alles aan het regelen waren. Niemand merkte echter iets en toen de eerste gasten de zaal betraden zag alles er strak uit en begon de band aan haar eerste set die uit relaxte welkom muziek bestond. Vanaf de tweede set ging het dak er echter van af en werd de ene na de andere swingende klassieker gespeeld en was de dansvloer niet meer leeg. Er was drank, er waren hapjes en er was een groot feest. De gasten gingen uit hun dak maar wij gingen nog veel meer uit ons dak. Aan het einde van de avond (heel diep in de nacht) verlieten eindelijk de laatste feestgangers de tent en keken mijn collega en ik terug op een top avond. Wij hadden ons heel erg goed geamuseerd maar de bedankjes die wij van de vele gasten kregen over een top avond met kreten als "leuker dan een bedrijfsfeest" deed ons natuurlijk heel erg glunderen. Dit is en blijft een van de leukste dingen die ik ooit georganiseerd heb en ik zal altijd met heel veel plezier op deze avond terugkijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten