maandag 18 maart 2013

Syriana

De buikdanseres
Zaterdagavond ging ik wederom met een vriendin uit eten. Wij gaan een maal per maand gezellig ergens eten en bijpraten en doen dat meestal met een Groupon aanbieding, Deze keer hadden wij echter geen geschikte Groupon gevonden dus we moesten op eigen initiatief vertrouwen. Nu had zij een keer een high tea gebruikt in het nabijgelegen Syriana, een Syrisch Libanees restaurant. Ik vond het prima dus Syriana werd het.

Toen ik haar met de auto ophaalde, (het was te koud om te gaan lopen) had ze al wat onderzoek gedaan en het bleek een all you can eat restaurant te zijn met in het weekend live muziek en een buikdanseres. De start was goed, ze hadden een ruime parkeerplaats en we konden de auto probleemloos kwijt en betraden de, grote, zaak. De tent had drie verdiepingen waarvan de kelder een soort club was en op een hoog was een bruiloft aan de gang. We kregen een tafeltje in de serre waar ook de muziek speelde. (Nu ja muziek, een man met een synthesizer die Arabische deuntjes speelde). Het was erg luidruchtig met grote groepen (twee vrijgezellen avonden) en de muziek stond niet echt zachtjes. Geen avond voor een goed gesprek zoals dat heet.

Onze, erg vriendelijke, serveerster legde ons het concept uit. Je kon in totaal zes maal acht mezes (de Arabische tapas) bestellen voor de prijs van €22.50 per persoon. Daarbij werd onbeperkt brood geserveerd maar de drankjes moesten uiteraard ook afgerekend worden. Enige extra voorwaarde je moest het binnen twee uur zien te redden want dan was het afgelopen met bestellen. We gingen voor groene thee, bier en een fles water en bestelden de eerste ronde met hapjes. Die kwamen heel snel op tafel en waren niet slecht maar ook niet om over naar huis te schrijven. Ronde twee ging dezelfde weg en we begonnen al aardig vol te zitten en schroefden het aantal hapjes voor de derde rond terug naar zes. Toen ging de muziek echter nog veel harder te spelen want de buikdanseres was gearriveerd. Een gesprek was nu echt onmogelijk geworden en we keken dus naar de wervelende (letterlijk) show die de dame weggaf. Daarna werd het wat rustiger zodat we elkaar weer konden verstaan en ons gesprek voort konden zetten. Met nog een tweede fles water en koffie na moesten we €65 afrekenen, zeker niet duur maar dit was ons eerste en laatste bezoek aan Syriana. Het eten was niet bijzonder genoeg en de herrie van gasten en band was niet helemaal ons ding. Ach als je nooit wat nieuws probeert zul je nooit wat ontdekken dus een mindere ervaring op zijn tijd hoort er ook bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten