maandag 9 januari 2012

World heritage app

De laatste keer dat ik keek welke apps er tijdelijke gratis waren in de app store viel mijn oog op UNESCO world heritage. In deze, samen met UNESCO samengestelde app vind je, zoals de naam al doet verwachten alle world heritage sites terug. Er is heel veel informatie te vinden die van UNESCO, Wikipedia en andere plaatsen vandaan komt. Ook waren er van alle sites een aantal foto's terug te vinden.

Ik had de app voor de aardigheid gedownload, de price was right zoals dat zo mooi heet, maar ik merkte dat ik er toch een aanzienlijke tijd mee aan het spenderen was. Het was uiteraard leuk om te kijken welke plaatsen in welk land er tot wereld erfgoed uitgeroepen worden (en ja ook de Amsterdamse binnenstad hoort daarbij) maar ik vond het nog veel leuker om te kijken welke stukken wereld erfgoed ik op mijn rondreizen had gezien. Voeg daaraan toe dat je kunt vastleggen wanneer je waar bent geweest en ik had er weer een leuk speeltje bij.

Het eindresultaat is dat ik inmiddels 20 plaatsen bezocht heb in Europa, Amerika en Azië. Met name mijn reisje naar de Baltische staten bleek alleen al vier world heritage sites bevat te hebben en dat is wel heel veel cultuur voor een vakantie. De app blijft voorlopig lekker op mijn iPhone staan en we zullen wel zien hoe cultureel mijn volgende reizen gaan worden.

1 opmerking: