zaterdag 7 januari 2012

Castell bites & steaks

Tournedos rossini
Gisteren was het vrijdagavond en dus stapavond. Ik kreeg op het werk echter een telefoontje van mijn stapmaat of ik, in plaats van de normale activiteiten, zin had om met hem en zijn vrouw te gaan eten bij Castell. Ze waren er namelijk in geslaagd om hun dochter ergens onder te brengen deze avond. Nu zijn er dingen waar je mij makkelijk voor warm kunt maken en een maaltijd bij een goed restaurant is er daar een van.

Het was redelijk druk op mijn werk dus even na zes uur stapte ik in de auto voor het ritje Almere -Zaandam. Na zo'n drie kwartier arriveerde ik ter plekke waarbij ik door mijn navigatie netjes om de files heen geleid werd. Even gezellig binnen zitten en bijpraten en we sloegen de weg naar Castell in. Na een hartelijk welkom en het bestuderen van de kaart besloot ik tot de gebakken coquille in vergeten groeten en de tournedos rossini. We starten met een flesje rosé huiswijn en deze werd begeleid door een tweetal amuse's, brood met olie en boter. Daarnaast lieten we nog wat beemsterkaasvingers aanrukken. Goed gezelschap, goed eten, goed drinken en een goede ambiance, wat wil een mens nog meer.

Camins del Priorat
Het voorgerecht kwam en er was even geen tijd om te praten want dat vergde toch wel even alle aandacht. Ik moet zeggen werkelijk uitstekend klaargemaakte coquille met wat van de vergeten groentes zoals pastinaak en een prima saus maakt een uitstekend voorgerecht. Nadat alles schoon op was kwam de jongen die ons al eerder de rosé gebracht vragen wat wij bij het hoofdgerecht wilden drinken. Omdat hij ons verteld had dat hij de eerste les voor sommelier gehad had wilden wij uiteraard expert advies en hij kwam met een Camins del Priorat aanzetten. Hij vertelde eerlijk dat hij niet als een echte sommelier over de druiven en de herkomst kon praten maar wel heel simpel dat dit wat hem betreft de lekkerste wijn in hert huis was. Wij gingen er voor en het bleek inderdaad een mooie volle wijn te zijn die onze vleesgerechten (hij tournedos, zij ladtysteak en ik de rossini) goed begeleidde. Ondertussen kwam de gerant nog even bij ons langslopen om uit te leggen welke druiven er in de wijn zaten en dat ook hij het een uitstekende wijn vond.

Toen de tafel afgeruimd werd hoefde men niet te vragen of het mij gesmaakt had want op mijn bord was niets meer terug te vinden dat op voedsel leek. Zoals gebruikelijk liet ik het dessert aan mij voorbij gaan en hield het bij een espresso maar mijn tafelgenoten lieten er beide nog een laatste gang in gaan voor wij ruim na tien uur besloten dat het mooi geweest was. We liepen rustig terug naar hun woning waar we nog even gezellig zaten na te praten. Tegen twaalf uur stapte ik tenslotte in mijn auto om na een mooie avond de rit naar huis in te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten