zaterdag 21 januari 2012

Verjaardagsfeestje

Net zoals de afgelopen week was ook deze week de vrijdagavond stapavond een prettige surprise. Waar we vorige week verrast werden door de aankomst van enkele Volendammer vrienden vond de verrassing deze week plaats in de roode baron. De bar was weer open, hij was dicht geweest i.v.m. de vakantie van de eigenaresse naar Thailand, en het bleek er heel erg vol te zitten.

Aan enkele aan elkaar geschoven tafeltjes zat een hele goede bekende van ons met een groepje vrienden en vriendinnen en heel veel hapjes (en drank) voor zich. Wat bleek, hij vierde zijn 65e verjaardag vandaag en er werd plek vrijgemaakt zodat wij ook konden aanschuiven. De hapjes waren uiteraard geregeld door zijn vrouw. Zij werkt namelijk als kokkin bij Bird, Bird is het oudste Thaise restaurant annex snackbar op de zeedijk. Aan de ene kant van de dijk zit het restaurant, aan de andere kant de snackbar. Volgens kenners is het eten van de snackbar beter en daar werkt ook de vrouw van onze vriend.

Het was erg gezellig en na middernacht werd het nog veel gezelliger want toen waren de collega's van zijn vrouw ook klaar met werken en kwamen zij de feestvreugde versterken. Uiteraard naar goed Aziatisch gebruik  hadden zij voedsel meegenomen en werden de schalen op onze tafels bijgevuld. Mijn stapmaat stond de hele avond te deejay'en  en zoals gebruikelijk vielen zijn plaatjes goed bij de feestvierders. Kortom wederom een top avond en ik ben benieuwd of de volgende vrijdagavond stapavond wederom een surprise biedt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten