woensdag 4 januari 2012

Nespresso vs. Douwe Egberts

Ik was laatst (bijna) door mijn Nespresso cups heen. En zoals iedereen weet betekent dat een bezoekje aan de Nespresso winkel op de PC Hooft straat of een bezoekje aan de Nespresso winkel in de bijenkorf om nieuwe koffie te halen. (Uiteraard is er ook de mogelijkheid om via het internet, of de Nespresso app,  te bestellen maar daar had ik nog steeds geen account aangemaakt).

Die bezoekjes kwamen er niet van en tot mijn grote afgrijzen dronk ik 's ochtends mijn laatste koffie. Hoe moest dat de volgende dag. Toen ik 's avonds bij Albert Heijn boodschappen deed zag ik echter in het koffie rek dat ook Douwe Egberts cups voor de Nespresso machine aanbood. Gered door de gong zoals dat zo mooi heet nam ik een doosje met 10 cups mee uit de Douwe Egberts L'OR EspressO serie om de volgende dag in ieder geval koffie te hebben.

Toen ik de volgende dag de doos openmaakte bleken alle cups ook nog een keer individueel verpakt te zijn in een vacuüm getrokken zakje. De reden was dat de cups niet met aluminium maar met een folie afgedekt waren zodat ze de extra bescherming nodig hadden om hun smaak niet te verliezen. Na het openmaken kwam de geur van koffie me tegemoet en ik zette de machine aan voor mijn eerste kopje koffie van de dag. Tot mijn grote teleurstelling was de koffie, alhoewel niet slecht, echt stukken minder dan de Nespresso cups. Ik ging dus fluks naar de Nespresso winkel om nieuwe cups in te slaan want deze Douwe Egberts variant is het net niet. Mocht je voor jezelf de test willen doen, op dit moment is er een weggeef actie voor een proefpakket via de website dus sla je slag!

1 opmerking:

  1. Nieuws voor mij! Ik ga toch ook een poging wagen, eens even prijs/ kwaliteit vergelijk. Misschien een optie voor mensen die koffie komen drinken, maar niet de echte liefhebbers zijn...:-).

    BeantwoordenVerwijderen