maandag 2 januari 2012

Oudjaarsnacht

Net zoals na de winter de zomer komt, komt na oudjaarsdag de oudejaarsnacht. De bedoeling was om met mijn eigen auto naar de stad te rijden (dan maar niet drinken) maar dat veranderde toen ik een telefoontje van een vriend kreeg dat hij mij zou oppikken. Zo arriveerde ik voor 12 uur zonder auto in de stad om het jaar in stijl af te sluiten.

En net zoals elk jaar doen we dat in onze vertrouwde thuisbasis de roode baron. Aangezien de eigenaresse op 3 januari twee weken op vakantie zou gaan naar Thailand zou dat ook meteen het laatste bezoek voor de komende weken zijn. Bij binnenkomst zat het café niet ontzettend vol er waren minder toeristen als normaal, maar een aantal goede vrienden en bekenden was wel aanwezig. Om middernacht werd met een glaasje bubbels het nieuwe jaar ingezegend maar het feest kwam niet echt op gang.

Daarom vertrokken wij richting Mekhong om te kijken hoe de sfeer daar was. Het was daar wel erg druk ten het kostte moeite om een fatsoenlijk plekje te vinden. Ook hier was een grote groep bekenden te vinden en langzaam aan druppelden er nog meer binnen. Sommigen die na middernacht huis en haar verlieten en sommigen die ook de roode baron verruilden voor de Mekhong river. Het feest duurde tot diep in de nacht en ruim na vier uur verliet ik het pand om me huiswaarts te begeven voor de eerste dag van 2012.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten