dinsdag 1 oktober 2013

Morita-ya

Het fantastische uitzicht op de grachten
Ik ben vrij actief in het onderhouden van werk relaties. Zo heb ik onder andere een jaarlijkse afspraak met het oude project management team uit mijn tijd op een van onze producten.

Net als met (bijna) alles wat ik organiseer is ook dit in Amsterdam en dit jaar hadden we om zeven uur afgesproken in ons vertrouwde startpunt het elfde gebod. Aangezien ik de gastheer was zorgde ik dat ik ruim op tijd aanwezig was en betard rond half zeven het café. De anderen kwamen stipt op tijd binnen om zeven uur en het was meteen ouderwets gezellig. Na het uitwisselen van ervaringen en het drinken van een paar biertjes was het tijd om aan tafel te gaan en dit jaar zou het Japans worden bij Morita-Ya.

Toen we binnenkwamen was het redelijk druk maar Morita schoof wat met tafeltjes en even later konden we plaatsnemen. Op mijn advies ging iedereen voor de sushi en sashimi box (inclusief rijst, salade en miso soep) en we namen daar alle drie een Sapporo bij. Het eten kwam al snel op tafel en het bleek dat mijn tafelgenoten geen experts met stokjes waren. Naarmate de avond vorderde ging het echter steeds beter en toen alles schoon op was (het eten was zoals altijd ontzettend goed hier) waren de anderen meester van de chopsticks. Vervolgens werd er koffie en groene thee besteld om de maaltijd af te sluiten en na het betalen van de rekening (€90 inclusief fooi) keerden we terug naar het elfde gebod om de avond af te sluiten. Ruim na elf uur vertrokken we waarbij een van de deelnemers de opmerking maakte dat eens per jaar eigenlijk te weinig was. Misschien vind de volgende afspraak al na een half jaar plaats!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten