zaterdag 26 oktober 2013

Geen bockbierfestibal

Het proeflokaal van de prael
Vrijdagavond waren er vrienden in de stad die met de boot naar Amsterdam waren gekomen. We zouden naar het bockbier festival gaan maar daar had ik een hard hoofd in gezien de drukte die daar op vrijdag heerst de laatste paar jaren.

We hadden afgesproken bij de prael waar het behoorlijk druk maar we vonden een plekje en bestelden een Johnny en toen die op was kwamen er twee Heintjes en een Nick en Simon op tafel. Daarna was het tijd voor een vlotte hap en de keuze valt dan al heel gauw op Kam Yin. Binnen no time stond er drie maal moksi meti op tafel, twee met bami en een met rijst en binnen het half uur stonden wij weer buiten. Dertig euro armer maar een gevulde maag rijker.

De rij voor de beurs van Berlage was met dranghekken afgezet dus die liepen we meteen voorbij om naar In de Wildeman te gaan. We waren kennelijk niet de enigen want het was er behoorlijk druk. Desondanks vonden we een plekje maar het was dusdanig warm dat we na een biertje alweer vertrokken naar de prael. Daar hadden we wel plek en proefden beide bockbieren die daar aanwezig waren. De trip werd tenslotte beëindigd bij het elfde gebod waar de laatste bock van de avond genuttigd werd. Het was een gezellige ouderwetse pubcrawl en de goede temperaturen plus het binnen zijn als het buiten regende droegen daar zeker aan bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten