woensdag 16 oktober 2013

Trier

Een van de vele olifanten
Het bleek dat Trier samen met Luxemburg dit jaar de olifanten parade huisvestte want ook hier werden we doodgegooid met olifanten op onze wandeling door de stad. Ze waren er in alle soorten kleuren en aankleding en mij kwamen ze op een gegeven ogenblik behoorlijk de strot uit. Iemand anders in de groep maakte er echter een sport van om zoveel mogelijk olifanten te fotograferen, ieder zijn ding zeg ik dan maar.

De tocht door historisch Trier ging ondrer leiding van onze eigen gids en zij vertelde interessante verhalen over fonteinen en kerken die we passeerden. Of het ware verhalen waren> Ik betwijfel het maar ze waren wel interessant dus de lol was groot bij iedereen. Enkele van de historische hotspots doe bezocht werd was het Karl Marx huis en de ruïnes van de oude Romeinse nederzetting.

De wandeling was wederom aangenaam. Warm was het niet maar het was droog en de zon scheen dus iedereen had er veel zin in. Op een gegeven ogenblik splitste de groep zich wederom. Een gedeelte ging verder met het bezichtigen van de oude stad en ik en enkele anderen besloten dat het tijd was voor een koffie pauze.  We kozen hier het mondo del caffé voor uit waar ik aan een doppio (een dubbele espresso) ging en het merendeel van de anderen aan koffie met drank varianten. Het was warm binnen, de koffie was goed en ook het gezelschap was prima. Het werd echter helaas weer tijd om op te stappen want om vier uur zou de reis naar huis weer beginnen dus wij verlieten de zaak om weer terug naar de vertrekplaats van de bus te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten