woensdag 16 oktober 2013

Zum Domstein

De porta nigra
De rit naar Trier verliep probleemloos en de buschauffeur had mij aangegeven waar hij de bus ging neerzetten. We vonden die plek probleemloos en hij bleek bij de zwarte poort, de toegang naar de oude stad te liggen. Er kwam daar ook nog eens een parkeerplaats vrij, beter kon de start van het bezoek aan Trier niet zijn.

We liepen meteen tegen de rest van ons gezelschap aan en even later liepen we gezamenlijk de stad in. Iedereen was het er over eens dat er als eerste een lunch op het menu moest staan maar het waar was niet iedereen het over eens. Zo verdwenen er twee naar de McDonalds, vier anderen gingen hadden trek in pasta en besloten naar een Italiaans restaurant te gaan en wij vijven besloten voor een Duitse maaltijd te gaan. Onze keuze viel op Zum domstein en dat bleek geen foute keuze te zijn. Er werd onder andere gekozen voor sauerkraut (Duitser kan het bijna niet) maar naast de zuurkool bestond dit ook uit vele soorten vlees. Ik zelf ging voor de varkens medaillons met champignon room saus, groenten en noodles en dat was geen foute keuze. Vlees en groenten (wortel en sperzieboon) verdwenen voor 100% alleen de noodles liet ik achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten