dinsdag 15 oktober 2013

Place de la constitution

Het paleis op de achtergrond.
De aanwijzingen de we gekregen hadden volgend kwamen we bij een traiteur uit die achter in de zaak een soort van koffiehoek had ingericht. We namen plaats en even later stonden er diverse soorten van koffie en chocola voor ons en genoten van een moment van rust.

Na het afrekenen verlieten we de zaak en trokken naar de cathedral de Notre-Dame (nee niet die in Parijs, Luxemburg heeft er ook eentje). Onderweg kwamen wij echter een olifant tegen, het bleek dat Luxemburg dit jaar de olifanten parade huisvestte. We zouden er nog heel veel zien in dit weekend want het bleek dat ook Trier meedeed.

Ondanks de stops bij heel veel olifanten bereikten we echter toch de kerk, als eerste kwamen we echter op de place de la constitution, want die ligt zowat naast de kerk (Luxemburg is niet al te groot kwamen wij achter). Daar had je een schitterend uitzocht op de vallei en het kasteel en daar bleven wij even hangen voor wat beelden alvorens we de laatste meters naar de kerk aflegden. Die was de moeite waard en werd dan ook uitgebreid op de gevoelige plaat gezet. Daarna was het terug naar het plein om de rest van de groep en onze gidsen te ontmoeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten