dinsdag 13 augustus 2013

Zakelijke lunch

Fruit en broodjes
Er zijn normaliter twee soorten van zakelijke lunches. De ene vindt plaats op het werk en als het onmogelijk blijkt om een gezamenlijke afspraak in te plannen wordt daar vaak de lunch voor gebruikt. Op een kamer worden dan wat broodjes en andere dingen gebracht en onder het verorberen van de lunch wordt dan een vergadering gehouden.

De tweede soort is al een stuk beter. Deze vindt (meestal) plaats met iemand van een ander bedrijf en is dan (bijna altijd) in een restaurant. Hier wordt dan onder het genot van een goede lunch, met vaak een glas wijn erbij, bijgepraat en eventueel afspraken gemaakt over toekomstige samenwerking.

Maandag had ik echter een derde type en wel een gezellige lunch met een groep collega's om het live gaan van een groot project te vieren. Deze groep had de afgelopen weken keihard gewerkt om een project te realiseren en tijdige en correct op te leveren. Aangezien alles netjes gelukt was had de programmamanager in een van de vergaderzalen een luxe lunch geregeld voor de hele groep om het succes te vieren. Het was lekker en het was gezellig en dit type lunch staat zeker op plaats twee van de zakenlunches, hij kan echter niet op tegen een externe lunch met een goed glas wijn in een goed restaurant maar is nog altijd stukken beter dan de werklunch. Kortom dit mag best wel vaker gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten