zaterdag 17 augustus 2013

La forca

De tournedos Rossini
Vrijdagavond ging ik met een oud collega weg voor een avondje eten en film. Deze keer was zijn keuze gevallen op het Italiaans restaurant La Forca in Haarlem en nadat ik de kaart gezien had was ik direct enthousiast. Ondanks dat er iets mis gegaan was met de reservering hadden ze toch nog een tafeltje voor ons en al gauw zaten we achter een glas prosecco en bracht de vriendelijke serveerster ons de kaart. Daarnaast had zij een groot bord met de specialiteiten van de dag die ze netjes aan ons uitlegde. Ondanks dat ze Nederlands was kwamen de Italiaanse gerechten vloeiend uit haar mond (en liep het water mij uit de mond).

Na veel vijfen en zessen waren we er uit en ging mijn ex collega voor antipasto, secundo en dolce en ik voor antipasto, primo en secundo. Ik startte met de carpaccio van polpo (inktvis) die van de dagkaart kwam en had daarna een mooie pasta met gamba's en sint Jacobs schelpen in witte wijnsaus.. Als hoofdgerecht ging ik voor de tournedos Rossini, voor mij een van de mooiste klassiekers uit de Italiaanse keuken. Erbij had ik een glas witte en een glas rode huiswijn. Ter afslluiting uiteraard cappuccino en espresso met een friandise en toen was het tijd om te vertrekken.

Ik kan maar een woord zeggen over de maaltijd en dat is fantastisch. Forca is een aanrader als je in Haarlem bent, zowel voor de keuken als de bediening, Doe jezelf een plezier en ga daar een keer eten, je zult niet teleurgesteld zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten