woensdag 21 augustus 2013

Madrid, een retrospectieve

Het koninklijk paleis
Ik ben inmiddels geruime tijd terug uit Madrid en dan is het natuurlijk de hoogste tijd voor een retrospectieve van de stad en de vakantie. Daarom dan ook dit stukje om aan de ene kant terug te kijken op een heel erg geslaagde week en aan de andere kant wat tips achter te laten voor mensen die ook een bezoek aan Madrid willen of gaan brengen.

Om te beginnen is Madrid niet al te groot dus als je niet in de zomer periode gaat zijn een paar dagen meer dan genoeg om alles te bezoeken. Wij waren hartje zomer dus voor ons was een week erg prettig omdat de middagen aan het zwembad werden doorgebracht. Vervoer is in Madrid prima geregeld, de metro is goed betaalbaar en brengt je overal snel naar toe. Cultureel zijn de twee top attracties het koninklijk paleis met de kathedraal er tegen over en het Prado, beide zijn een must als je Madrid bezoekt. Ook een bezoek aan de grote pleinen met uiteraard het zitten op een terrasje en genieten van een drankje met een tapa daarbij is een must.

Dat brengt me uiteraard bij een voor mij erg belangrijk item en dat is eten.In Madrid kun je prima eten van de meest simpele restaurantje tot uitgebreide luxueuze restaurants.Ik heb hij een aantal simpele tentjes prima gegeten dus je kunt voor een leuk bedrag prima eten in Madrid. Ik heb maar een teleurstelling gehad en dat was bij een Thais restaurant. Niet doen en bepek je gewoon tot de plaatselijke keuken en vooral op vis. Die is werkelijk uitstekend in Madrid. Veder zijn de plaatselijke worst, ham en kaas zeer aanbevelenswaardig en vooral de mercado de san Miguel is de place to be. Spanje is het land van de flamenco en de beste show (en het beste voedsel) is te vinden in de corral de la moreria, erg prijzig maar als je het geld er voor over hebt meer dan de moeite waard. Kortom ik heb me heel erg vermaakt in Madrid en kan iedereen de stad aanraden voor een bezoek van een paar dagen. Doe als de Spanjaarden en geniet op je gemak, je zal er een fantastische tijd hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten