maandag 5 augustus 2013

School herinneringen 9: Bier onderzoek

Een Firebird uit die tijd
Op de middelbare school had ik een bèta pakket met wis- natuur- en scheikunde. In het laatste schooljaar moesten wij in duo's scheikundig onderzoek doen naar een zelf uit te kiezen stof en daar een rapportage over schrijven. Samen met mijn onderzoekspartner duurde het nog geen drie seconden alvorens wij besloten dat wij een onderzoek naar bier zouden gaan uitvoeren.

Wij wisten onze leraar zo ver te krijgen dat wij een dag veldonderzoek mochten gaan doen in de Heineken laboratoria in Zoeterwoude. De oom van mijn schoolvriend werkte hier namelijk en hij wou ons daar best wel een dag ontvangen. En om het nog mooier te maken, mijn kameraad was al 18 jaar en in het bezit van zijn rijbewijs en zijn vader was bereid om ons zijn Pontiac Firebird uit te lenen voor de rit. Zo vertrokken wij op een mooie lentedag als coole jonge gasten in een coole auto voor een bier onderzoek.

Het bezoek aan de fabriek en het laboratorium was leuk en de acht die wij voor ons onderzoek kregen ook maar dat haalde het toch niet bij de tocht in de Firebird. Wat mij betreft een van de leukste dagen van mijn middelbare schooltijd.

1 opmerking:

  1. en de liefde voor het bier is in ieder geval wel goed blijven hangen ;-).

    BeantwoordenVerwijderen