zaterdag 13 juli 2013

Het Prado

De ingang van het Prado
We stonden vandaag laat op, half tien, en haasten ons dus om op tijd voor het ontbijt te zijn. Bij binnenkomst bestelden we meteen allebei een portie scrambled eggs en pakten verder fruit, verse jus d'orange en, in mijn geval, koffie. De eieren arriveerden, netjes zonder vet gebakken en vergezeld van een cherry tomaatje en stukje stokbrood. Ik liet de yoghurt vandaag schieten want dit was meer dan genoeg.

Daarna was het opnieuw tijd voor een stukje cultuur want we gingen een bezoek brengen aan het Prado, het bekendste museum van Madrid. Het Prado was in een woord indrukwekkend te nomen met een collectie van meer dan 7.500 schilderijen waarvan er zo'n 2.500 getoond worden. Alle bekende meesters hangen er, Rubens, Rembrandt, Rafael en uiteraard de Spanjaarden waarvan Goya en Velasquez toch wel de hoofdmoot vormden. In een woord zeer indrukwekkend en meer dan de moeite waard.

Het museum bezoek was behoorlijk vermoeiend geweest dus we keerden gezamenlijk terug naar het hotel waar we aan de overkant bij Biarritz lunchten (een mooie schotel met Iberico ham en Manchego kaas, uiteraard vergezeld van een biertje. Het Spaanse leven is goed! Vervolgens terug naar het hotel en het zwembad waar ik een paar baantjes trok en vervolgens heerlijk luieren in het gras met een boek.

1 opmerking:

  1. Uhhh.....moe van het bezoek aan het museum??? Dat vind ik echt knap :-)!!

    BeantwoordenVerwijderen