zondag 14 juli 2013

Corral de la Moreria - De maaltijd

De zeebaars
Vanavond was ons luxe avondje uit. Zoals we vorig jaar een goed fado restaurant bezocht hadden in Lissabon zouden we nu een goed flamenco restaurant bezoeken. Navraag bij het hotel leerde ons dat Corral de de la Moreria de beste show van de stad bood en uiteraard was de conciërge bereid om voor ons te boeken.

Zo pakten we 's avonds een taxi naar de zaak alwaar een portier netjes de deur voor ons openden. Onze ober, Pablo, bracht ons naar het restaurant gedeelte (er waren weinig tafeltjes) maar de zaal voor de eerste show van de avond was afgeladen zagen wij in het voorbijgaan. De kaart werd gebracht en dat beloofde veel goeds. Ik ging voor Iberico ham met foie gras, zeebaars en een selectie van Franse kazen. Mijn makker ging voor de Iberico ham zonder de paté, uiteraard een stukje vlees en na ijs. Pablo vertelde dat hij even moest checken of er nog zeebaars was want alle vis werd dagelijks vers binnengevlogen en de zeebaars was vandaag hard gegaan. Gelukkig was er nog en hoefde ik mijn keuze niet aan te passen.

Het eten was werkelijk niets op aan te merken, prima van smaak en mooi gepresenteerd, De zeebaars was netjes op de huid gebakken en de bijbehorende saus complementeerde de vis mooi. Pablo vertelde ons toen wij hem complimenteerden over het eten dat de eigenaars van de zaak de beste show boden van Madrid en het eten op hetzelfde pijl wilden brengen. Welnu dat beloofde wat voor de show, evenals het luide applaus dat wij regelmatig uit de grote zaal hoorden komen. Toen we uitgegeten waren en van onze tweede fles wijn (dezelfde rosado die wij al eerder gedronken hadden deze vakantie, genoten vertelde Pablo dat men binnen de zaal in gereedheid aan het brengen was voor de tweede show en dat hij ons zou ophalen zodra we naar binnen konden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten