dinsdag 9 juli 2013

Eerste verkenning

De arena van boven gezien
Na de spullen op de kamer gedeponeerd te hebben was het tijd voor een eerste verkenning van de buurt. Aangezien we in een zakenwijk zitten is er niet ontzettend veel te zien maar een eerste rondje Madrid moest toch gemaakt worden.

Binnen de vijf minuten van ons hotel was er echter toch een highlight te vinden, namelijk de arena waar de stierengevechten gehouden worden in Madrid, het Las Ventas. We liepen er dan ook naar toe en passeerden meteen de bushalte waar de bussen naar  het centrum vandaan rijden. Die hadden we ook meteen al weer gevonden. De arena zelf was een combinatie van Moorse en Spaanse invloeden. Er voor stonden standbeelden van beroemde stierenvechters en na de obligate foto's liepen we nog wat verder in de rondte door een winkelstraat alvorens naar het hotel terug te keren.

Tegenover het hotel bleek een barretje met overdekt terras (eerst tegen de zon en later tegen de regen) te zitten met de mooie naam cerveseria Biarritz. Zoals bij ons de terrassen voorzien zijn van terrasverwarmers heeft me hier sproeiende waternevel tegen de hitte. We besloten hier neer te strijken voor ons eerste biertje van de vakantie. Dat bleek een naamloos tapbiertje te zijn (zowel op de kaart als op het glas stond niets). Het smaakte echter dusdanig goed dat we een tweede lieten komen, nu echter vergezeld van een hapje. Er kwamen twee forse baguette's, een met chorizo en een met lomo. Even kort werk met de messen en we hadden beide twee halve broodjes die genoeglijk opgepeuzeld werden bij het tweede biertje. Daarna was het tijd om naar het hotel terug te keren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten