De roggevleugel |
We vonden de parkeerplaats probleemloos, staken binnendoor en stonden even later voor de boot. Het was een aparte ervaring om een sterrenrestaurant aan boord van een boot te bezoeken, maar alles was mooi verbouwd en ruim ingericht. Al gauw zaten we en waren gereed voor een heerlijk avondje. De eerste amuse had de mooie naam van groentesoep en werd ook in een mini soep pannetje opgediend. Uiteraard was het niet vloeibaar maar het zag er erg mooi uit en smaakte heerlijk. Dat beloofde alvast wat voor de rest van de avond..
De eendenlever |
Daarna kwam onze ingelaste gang, de kaas. Mijn vriendin koos voor een gekoelde tawney port bij haar kaas, ik ging voor een hele aparte wijn, een macvin de Jura. Ik kreeg eerst een slokje om te proeven of ik het wel lekker vond en dat prikkelde mijn nieuwsgierigheid behoorlijk. Het is meer een likeur dan een wijn en gemaakt van alle vijf de druivensoorten van de Jura waar eua de vie aan toegevoegd wordt. Zeer apart van smaak en een mooie begeleiding bij mijn kazen. Daarna volgden nog het zoet (erg lekker met een mooie frisse dessertwijn erbij) en de koffie met friandises. Het was all ruim na elf uur toen we, als laatsten, de zaak verlieten. Het was een top vond. Goed gezelschap, goed eten, goed drinken en een uitstelende verzorging door Monique Korteschiel en haar team. Mocht de Groupon aanbieding wederom voorbijkomen laat hem dan vooral niet lopen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten