zaterdag 26 januari 2013

Thai fusion

Massman curry, kip met cashew noten, groenten en rijst
Na het onverwachte etentje van donderdag stond er op vrijdag een gepland etentje in de agenda want de boys gingen weer uit eten. Wederom met een Groupon en deze keer was dat bij Thai fusion, gelegen in de negen straatjes. We reden gezamenlijk van mijn huis naar het restaurant maar er was helaas geen parkeerplek te vinden. Ik stapte dus uit bij het restaurant en de anderen zochten door maar vonden nog steeds niet zodat de auto tenslotte bij de Q-park neergezet werd. Dit bleek echter nog geen vijf minuten lopen van het restaurant te zijn, wijze les voor een volgende keer.

De verrassing van de chef
Het restaurant was erg klein te noemen en fungeerde daarnaast ook als afhaal centrum met zowel eigen bezorgers als mensen die zelf kwamen halen. Met onze Groupon konden we kiezen uit drie menu's, vlees, vis en vegetarisch, voorafgegaan door een welkomst cocktail. Alhoewel ik een lichte voorkeur voor de vis had waren de andere drie erg duidelijk dat ze liever het vlees hadden dus dat werd hem. De cocktail werd drie bier, uiteraard Singha, en een cola light vervangen door ons en het werd snel gezellig. We zaten ons alleen samen met de dames aan de tafel naast ons flink te ergeren aan alle mensen die binnenliepen en de deur open lieten staan want dan werd het toch wel erg koud.

Ons voorgerecht, de bekende combinatie van Thaise hapjes arriveerde al snel en werd erg vlot soldaat gemaakt en toen begon het lange wachten. De tijd tussen voorgerecht en hoofdgerecht was erg lang en sommigen werden op een gegeven ogenblik behoorlijk ongedurig. Tenslotte arriveerde ons voedsel toch, een schaal met rijst. groenten een rund en een kip gerecht en de specialiteit van de chef, een Thaise omelet. Het eten was niet slecht maar ik vond het wat laf, geen uitgesproken Thaise smaken en zeker niet pittig te noemen. Daarnaast begreep ik de naam van het restaurant niet zo erg want het was zeker geen fusion maar allemaal echte Thaise gerechten. De kwaliteit was echter gewoon goed en we genoten van de maaltijd. Er zat ook nog een dessert bij en de mannen kozen voor kleef rijst met mango maar ik hield het bij een espresso. De rekening bedroeg, inclusief fooi, nog geen €35 per man en dat is toch wel erg aantrekkelijk te noemen, leve de Groupon aanbiedingen.

Tijdens de maaltijd hadden de mannen het er al constant over om nog een afzakkertje te doen bij de burgermeester na de maaltijd Bij het teruglopen naar de parkeergarage werd dan ook het filiaal dat we passeerden betraden om nog wat te bestellen. Eigenlijk was het alleen take away op dat moment maar suger lips Dennis overtuigde de dame in de bediening dat we toch nog binnen mochten eten. De mannen bestelden dan ook een bananen shake en een mini burger de man die zij met genoegen soldaat maakten. Ik paste want ik vond de maaltijd bij Thai fusion meer dan voldoende. Toen ook dit alles soldaat was gemaakt werd de tocht naar de auto vervolgd en reden wij terug naar mijn huis waar wij afscheid namen na een, zoals altijd, erg geslaagde avond. Tijdens de avond waren er al diverse suggesties voor onze volgende meeting voorbij gekomen dus die zal echt geen maanden op zich laten wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten