zaterdag 19 januari 2013

A fusion

De bar in het midden van A fusion
Toen wij het whisky weekend verlieten was het nog iets te vroeg om de maaltijd te gaan gebruiken. Daarom werd eerst de wandeling naar het elfde gebod ingezet om een biertje te drinken. na een biertje gaf een van ons aan even een frisse neus te gaan halen, hij zou ons bij A fusion wel weer zien. Toen wij naar het restaurant liepen, waar ik om zeven uur gereserveerd had was hij nog niet aanwezig. Na wat sms pogingen kregen we hem tenslotte per telefoon te pakken en was hij al op weg naar het centraal station. De hoeveelheid whisky was er toch wel behoorlijk ingeslagen en hij had dan ook besloten om huiswaarts te keren.

Dat betekende voor ons dat het tijd was om te bestellen en de rest van de groep liet het uiteraard aan mij over aangezien ik hier wel eens vaker kom, om niet te zeggen erg vaal. Dat betekende dat de klassiekers op tafel kwam zoals de broodjes eend filet, de ossenhaas saté, de oesters in tausi, en het dijen vlees, maar ook nieuwe dingen als de lam's saté en een schaal met sashimi. Iedereen vond het even lekker maar er was duidelijk nog ruimte voor een tweede ronde en de broodjes eend waren zo in de smaak gevallen dat die weer terug moesten komen. Daarnaast namen we tempura garnalen en zeeduivel. Een van ons gaf aan hierna nog wel een gaatje te hebben dus werd er als allerlaatste een schaal met inside out sushi van spicey tonijn besteld maar daarna zat iedereen toch echt wel bommetje vol. ook qua drinken deden we het in Aziatische sferen want het eten werd trouwens begeleid door Thais (Singha) en Chinees (Tsing tao) bier. Na afloop werd er lang nagetafeld met koffie en espresso en iedereen besloot dat de maaltijd een waardige afsluiting van een mooie zondag was. Op naar de eerstkomende whisky proeverij op 17 maart.

1 opmerking:

  1. toch een top tentje dat A fushion. Heb er zeer goede herinneringen aan!! groeten Peter

    BeantwoordenVerwijderen