maandag 21 januari 2013

Lunch

Kippensoep met brood en kruidenboter
Afgelopen zaterdag was ik bij een vriendin wezen lunchen. We hadden elkaar al een tijdje niet gezien en het was weer de hoogste tijd voor een afspraak. Meestal spreken we buiten de deur af maar deze keer hadden we besloten dat niet te doen en dat is geen straf daar zijn naast goed gezelschap ook een prima kokkin was.

Tegen een uur arriveerde ik bij haar appartement in zuidoost om kennis te maken met haar nieuwe huisgenoot Inzy. Na het overlijden van haar vorige hond, Caya, liep zij een tijdje te twijfelen wat ze zou gaan doen maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus kwam er een nieuwe berner sennen in haar leven, de teef Inzy. Na wat geblaf en gesnuffel aanvaarde Inzy mij al snel en waren we de beste maatjes, zeker geholpen door de stukken brood die ze van mij kreeg.

Die stukken brood waren restanten van de lunch die bestond uit eigen gemaakte kippensoep met brood en kruidenboter en bagels met zalm en cream cheese. Er was nog meer te eten maar dit was al meer dan genoeg. Na de maaltijd was het gezellig praten en de middag gleed geluidloos voorbij. Zoals altijd was het ontzettend gezellig en ik kijk nu al weer uit naar onze volgende lunch, of dat nu bij haar, bij mij of buiten de deur is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten