zaterdag 1 december 2012

De keuken van tante Til

Het niet al te volle restaurant.
Vrijdagavond was ik voor het eerst in mijn leven op IJburg. De reden was een etentje met een vriendin en we hadden hiervoor een Groupon voor de keuken van tante Til. Dit restaurant had aardig wat vegetarische gerechten op de kaart staan en mijn vriendin heeft een aardige vegetarische inslag. Toen we om zeven uur arriveerden en gewoon voor de deur konden parkeren was de start al goed. Beneden bleek de take away te zitten en boven was het restaurant. Reserveren was niet echt nodig geweest want naast ons was er slechts een andere tafel bezet en daar kwam de hele avond geen verandering in.

Onze Groupon bleek goed te zijn voor een drie gangen menu dat bestond uit soep, een tussengerecht en een hoofdgerecht. We kozen beide de pompoensoep maar daarna werd het gevulde paprika voor haar en witlof met ham en kaas voor mij. Zowel soep als voorgerechten waren prima te noemen en we lieten ons die goed smaken begeleid door verse jus d'orange en water. Als hoofdgerecht koos zij voor een vegetarische lasagne en toen ik aangaf niet voor de biefstuk te gaan kreeg ik de stille hint om de lasagne met spinazie te nemen zodat we halverwege konden wisselen.

De avond was gezellig, de gesprekken waren goed en de tijd schoot dan ook voorbij. Zodoende stonden er een tijdje later dan ook twee prima lasagne schotels op tafel waarvan de spinazie door ons beide als winnaar aangewezen werd. Hierbij dronk ik een wijntje en hield zij het bij water. Na de maaltijd bestelden we nog koffie verkeerd en espresso en namen gezamenlijk een tiramisu. Het kostte moeite maar we slaagden er in de tiramisu soldaat te maken want we zaten eigenlijk behoorlijk vol. Het afreken was erg prettig. De Groupon voor de menu's was €24 en daar kwam €15 bij voor drinken en tiramisu. Kortom voor €45 (met fooi mee) hadden we een gezellige avond gehad en prima gegeten en gedronken. Of het restaurant lang zal blijven bestaan heb ik echter wel mijn twijfels over, op een vrijdagavond twee tafeltjes bezet en dan met dit soort bedragen, dat gaat nooit lang goed.

1 opmerking:

  1. Als ik eerlijk ben: het ziet er ook rete ongezellig uit als ik het zo bekijk. Niet mijn kopje thee.

    BeantwoordenVerwijderen