zaterdag 29 december 2012

Kokusai

Het uitzicht naar beneden vanaf ons tafeltje
Mijn zusje riep al heel lang dat ik een keer met mijn nichtje bij Kokusai moest gaan eten. Het was het favoriete restaurant van mijn nichtje en ook mijn zusje ging er met heel veel plezier heen. Volgens beide dames zou ik het ook geweldig vinden dus de donderdag na de kerst had ik met mijn nichtje afgesproken om daar te gaan eten. De deal was simpel, zij zou reserveren en ik zou betalen en we zouden er beide van genieten.

Kokusai is een all you can eat sushi restaurant en daarnaast ook nog eens een keten, er zijn vestigingen in Amstelveen en in Italië. We betraden het restaurant om 7 uur en het zat bomvol. Er zijn meer dan 300 plaatsen in het restaurant en het was de dag na kerstmis en het was afgeladen. Kennelijk slaat het business model erg goed aan en is de prijs kwaliteit verhouding goed te noemen want anders kan ik een dergelijke drukte niet begrijpen.

We werden naar onze tafel op de eerste verdieping gebracht en bestelden twee witte wijn en een fles water voordat we de kaart gingen bestuderen. De standaard prijs is €25 en dan mag je 5 rondes van 4 gerechten bestellen. De kaart bestaat uit de bekende onderdelen, de nigiri (rijst klompjes met vis, ei of groenten) deze gaan per 1, sarada (salades) deze gaan in een portie, de maki (rijst rolletjes met bv komkommer of zalm), deze gaan per drie, gunkan (de grote maki) deze gaan per 1, temaki (de puntzakjes van zeewier) deze gaan per 1, gegrilde en gewokte en gefrituurde en bijgerechten en tenslotte de specials zoals sashimi. Als je deze bestelt moet je één euro per gerecht bijbetalen.

Ik kan kort zijn, we hadden gezamenlijk recht op 40 schotels maar dat hebben we niet gered (alhoewel we dicht in de buurt kwamen). De dames hadden niet gelogen want ik heb werkelijk prima gegeten, de bediening was vriendelijk en de wijn kan ik niet anders dan als goed omschrijven.  Daarnaast zit de parkeergarage tegenover het restaurant en zijn de prijzen om te parkeren in Amstelveen stukken vriendelijker dan in Amsterdam. Kortom een uitstekende avond en zeker een plek om nog een keertje terug te komen.

1 opmerking:

  1. Misschien moet iemand ze nog een keer het concept van all you cab eat uitleggen, dat betekent onbeperkt :-)

    BeantwoordenVerwijderen