donderdag 27 december 2012

Kerstdiner

De eend
Dit jaar was het kerstdiner voor het eerst in jaren weer eens bij mijn ouders. Nadat we het daar niet meer vierden werd het een aantal jaren bij mij thuis gedaan en de afgelopen jaren had mijn zuster besloten dat het bij hun thuis gevierd zou worden. Dit jaar had mijn moeder echter het heft weer in handen genomen en het kerstdiner was dus weer na vele (meer dan 10?) jaren bij hun thuis.

Zaterdagmiddag kwamen we dus met zijn allen bij elkaar in het ouderlijk huis en werden de hapjes en drankjes op tafel gezet. Aangezien ik mijn verjaardag al jaren niet meer vier en omdat die nog geen week voor de kerst valt kreeg ik als eerste mijn verjaardagscadeau's overhandigd en die vielen in de categorie Burberry en Calvin Klein eb dab om precies te zijn de luchtjes van die merken.

Hert in saus met rode kool, spruitjes en ui
Na wat gekeuvel en gesnack (vooral de dadels met geitenkaas in spek rolletjes deden het erg goed bij mijn zwager) was het tijd om de boom te gaan ontdoen van de cadeau's die iedereen er bij binnenkomst onder gezet had (ik ben helaas vergeten om een foto van de boom met cadeau's te nemen zoals je kunt zien aan de geplaatste foto's vergeet ik dat niet als het om eten gaat). Mijn neefje fungeerde als ceremoniemeester en haalde de pakjes onder de boom vandaan om die aan de geadresseerde te overhandigen. Helaas voor hem stonden er niet overal namen op en was het handschrift soms wat slordig waardoor hij hulpzoekend rond moest kijken om te ontdekken wie de gulle gever was en of die dan een hint kon geven. Iedereen werd goed bedeeld en was erg tevreden met de giften die hij of zij ontvangen had.

Pièce de résistance was uiteraard de kerst maaltijd die bestond uit eendenborst salade (carpaccio voor de niet eenden liefhebbers), ossenstaartsoep, hert (biefstuk voor de niet wild liefhebbers) en daarna kaas. Tegen die tijd had iedereen genoeg gegeten dus het dessert werd overgeslagen en we gingen meteen door met de koffie met friandises. Het was erg lekker en erg gezellig en tegen negen uur was het tijd om op te breken. De buit werd in de auto's geladen en we vertrokken weer naar huis na een prima 1e kerstdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten