dinsdag 4 december 2012

Meatballs

Van links naar rechts: NY, Knof en Lam
Na de bier proeverij was het tijd om te gaan eten en aangezien we de laatste weken al vaak op de zondagmiddag weg waren geweest hadden we ook veel bij Kam Yin gegeten. Het was tijd voor iets nieuws en ik had daarvoor meatballs uitgezocht. Dit restaurant was laatst door Johannes van Dam met een negen beoordeeld en had een simpel een aansprekend concept. Selecteer meerdere gehakt balletjes, kies daar sauzen bij, een groente en een pasta of aardappel gerecht en laat het je smaken. Tegen half zes betraden wij een nog bijna lege zaak maar toen wij vertrokken zat het behoorlijk vol en ik kan begrijpen waarom.

We kozen beiden voor de mix & match, drie ballen met drie sauzen, een groente en een pasta cq. aardappel gerecht. Voor mij was dat de New York bal met hete tomatensaus, de knoflook kip bal met knoflook yoghurt saus en de lammetjes bal met pesto saus en daarnaast een polenta en bloemkool in truffelsaus. Mijn stapmaat ging voor een saus (de tomaat), geen groenten en de aardappeltjes en ook drie ballen en toen de bordjes kwamen vielen we meteen aan. Alles smaakte werkelijk prima (het was dan ook allemaal vers en daarnaast biologisch vlees) en het verdween dan ook als sneeuw voor de zon. Daarna nog een brownie met vanille-ijs voor mijn stapmaat en een espresso voor mij en de buikjes waren goed gevuld.

Ik moet zeggen wij vonden het beide een uitstekende keus maar we hadden toch twee min puntjes. De bediening alhoewel erg aardig, kon best wat vlotter en dit is meer een restaurant voor een hapje dan voor een diner. Aangezien er al een stevige bodem aan bier lag had ik genoeg aan de maaltijd maar als losse avondmaaltijd zou het te weinig zijn. Kortom voor een lunch of hapje tussendoor kan ik je deze zaak van harte aanbevelen maar voor een serieuze avondmaaltijd moet je ergens anders zijn.

1 opmerking: