vrijdag 21 december 2012

Kerstmarkt

De shopping bag, geldzak en de muntjes
Al meerdere jaren is op mijn werk het standaard kerstpakket veranderd in een stel je eigen kerstpakket samen op onze kerstmarkt activiteit. De kantine werd dan in een  heuse kerstmarkt omgetoverd waar diverse winkels uit Almere met hun spullen staan en waar je een zak met kerstmuntjes krijgt om aan de kraampjes te besteden.

Daarnaast zijn er uiteraard een paar barretjes ingericht om wat te drinken te pakken (alleen de glühwein ontbreekt om er een echte kerstmarkt van te maken). Ook aan voedsel is gedacht want elk jaar staat er een andere cateraar op de markt. Dit jaar was de keuze gevallen op Italiaans restaurant Pulcinella en dat betekende dat er Vitello Tonato, salade caprese, en diverse vlees soorten als voorgerecht klaar stonden en dat er diverse pasta's en pizza's als hoofdgerecht klaar stonden. Voeg daar gelati (ijs) aan toe als nagerecht en je hebt een prima maaltijd.

Mijn normale tactiek op de kerstmarkt is luchtjes inslaan want dan ben je snel klaar, hoef je niet al te veel te sjouwen en heb je ook nog eens wat nuttigs. Helaas stond de parfumerie dit jaar niet op de kerstmarkt en moest ik mijn tactiek dus aanpassen. De enige andere keuze die er voor mij overbleef was de wijnwinkel en ik besloot daar dus maar om mijn geld uit te geven. Ik verdeelde mijn aankopen tussen een sauvignon blanc en een viognier. Het eindresultaat was dat ik net zoals met de geurtjes bij een winkel klaar was alleen was dit toch een stuk zwaarder dan twee geurtjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten