zondag 2 december 2012

Elektrische auto

Onlangs vermelde ik dat er twee kostbare parkeerplaatsen opgeofferd waren om er een elektrisch oplaad punt van te maken voor elektrische auto's. Uiteraard had ik dit geclassificeerd als een hopeloze actie van een rood groen stadsbestuur en verwachte ik niet er ooit een elektrische auto te zien staan.

Wat schetste mijn verbazing toen ik van de week langs de parkeerplekken liep en daar een auto zag staan. In eerste instantie vermoedde ik een wild parkeerder maar nadere observatie leerde mij dat er een stekker uit de auto naar het oplaad punt liep. De auto was overigens een Opel Ampera, en onderzoeken bewijzen dat de auto geen enkele bijdrage aan het milieu levert. Maar ja de chauffeur is blij want hij heeft een vaste parkeerplek en het stadsdeel bestuur is ook blij want zij denken dat ze goed bezig zijn. Zijn er tenminste nog een handvol mensen blij met deze geldverspilling.

1 opmerking:

  1. Op een volle batterij van een Ampera kun je 80 kilometer rijden. Als het koud is, is dat terug gebracht tot een kilometer of 50....

    Ik denk dat je buurman meer interesse heeft in de 0 procent bijtelling.

    BeantwoordenVerwijderen