dinsdag 18 december 2012

Free wifi

Aangezien ik op een andere tijd dan normaliter (ruim na de ochtendspits) naar mijn werk reed had ik een  zeldzaam gebeurtenis. De brug bij Muiden stond open en het verkeer moest dus netjes stoppen om te wachten tot alle boten overgestoken waren.

Ik stond dus netjes te wachten en keek eens om me heen wat (en wie) er allemaal naast, voor en achter me stond. Mijn oog viel op een busje dat recht voor mij stond met als tekst Schiphol hotel shuttle. Dit was een dienst van Connexxion die de verbinding tussen Schiphol en diverse hotels in de omgeving van Amsterdam faciliteerde.

Het was echter niet het busje zelf dat mij opviel maar het bordje free wifi dat er ook op hing met als vervolg tekst dat je zo doende kon surfen en werken terwijl je naar je hotel of het vliegveld vervoerd werd. Ik stond achter het busje en besloot dus eens te proberen of het werkte. Mijn iPhone vond probleemloos de wifi en ik bleek er zonder wachtwoord op aan te kunnen loggen. Het ging inderdaad een stukje sneller dan over mijn 3G verbinding en ik was dan ook teleurgesteld toen de brug weer dicht ging en ik mijn mooie verbinding kwijt was. Mij benieuwen hoe lang het nog duurt voor we overal met hoge snelheden online kunnen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten