dinsdag 19 november 2013

Te veel pasjes

Een collectie pasjes
Ik heb altijd een lichte portemonnee (een mooie van Castelijn en Beerens, cadeau van mijn ouders) op zak gehad. Weinig tot geen kleingeld (ik leeg hem elke bijna elke avond alles wat onder de vijftig eurocent zit), wat bankbiljetten en een minimaal aantal pasjes. Alleen het hoognodige dus.

De laatste tijd begint er echter een overschot aan pasjes te verschijnen waardoor het niet meer begint te passen. Vroeger zat er een pinpas, een creditcard, een toegangspas van mijn werk, een ah bonuskaart, een ziektekostenverzekering pas, een tankpas en een rijbewijs in. Paste precies en ik was een gelukkig man met een niet al te bultige portemonnee.

Tegenwoordig past het echter helaas niet meer. Er is een ov chipknip, een Toyota pas en nog het e.e.a. bijgekomen. Mijn portemonnee begint te vol te zitten als er nog een pasje bij gaat komen. De enige oplossingen zijn om een extra pasjeshouder aan te schaffen of om een aantal pasjes er uit te laten waarbij de laatste optie mijn voorkeur heeft. De mooiste optie is er echter helaas nog niet namelijk dat we van al die pasjes af zijn en netjes via onze smartphone onze pasjes kunnen bewaren. Apple's passbook is hier ontzettend geschikt voor en ik kan niet wachtten tot al die spaar en betaal systemen hierop overschakelen en ik weer een normaal geproportioneerde portemonnee heb.

3 opmerkingen:

  1. Tja, ik dacht ook dat ik dat probleem had. Maar het valt wel mee, eerlijk gezegd. Ik ben overgestapt op een SecrID. Een geweldige uitvinding, waarin je je passen kunt bewaren en een vakje heb voor een paar biljetten. Ik heb speciaal voor 6 passen omvang gekozen, er is er ook 1 voor 12 passen. Je denkt dan dat je te weinig ruimte hebt, maar als je nadenkt wat je eigenlijk echt dagelijks nodig hebt, dan kom je echt heel ver met een ruimte voor zes passen. Twee bankpassen, een credit card, multi tankpas van Athlon, Rabobank toegangspas en mijn rijbewijs. Oh ja, en een heel klein pasje van Albert Heijn in een van de bijvakjes en klaar is Kees. Met een mooi leren jasje eromheen, ben je voor 49 Euro de man!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat breekt je blog overigens de teksten op een bijzonder rare manier af.........lastig lezen zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zie wat je bedoelt. Ga ik even onderzoeken want dit leest niet fijn

    BeantwoordenVerwijderen