zondag 3 november 2013

D'vergiulde eend

Een mooi gegaarde roosbaarsfilet
Zaterdag was het tijd om een aantal lokale Zaanse bands te gaan zien en de start daarvoor was uiteraard een etentje. Gezien de locatie van de concerten was de keus op d'gevulde eend in Wormerveer gevallen en tegen zeven uur arriveerden we in een vrij lege zaal.

We namen plaats aan een tafeltje en begonnen met een biertje. men had hier verschillende aparte bockjes op de tap en ik begon dan ook met een bockbier van de mij onbekende brouwerij Us Heist uit, jawel, Friesland. Na bestuderen van de kaart die een mengelmoes was van landen en stijlen namen we samen de Spaanse plank als voorgerecht. Toen deze arriveerde was de zaak al aardig volgelopen en had het personeel het behoorlijk druk. De plank bestond uit een ruime collectie van tapas hapjes waarvan de olijven en de inktvis voor mij waren en we de rest deelden. Een prima plankje en, zoals zo vaak. waren de pittige worstjes de winnaar.

De prima start werd helaas niet vervolgd want we moesten erg lang op het hoofdgerecht wachtten. We hadden in ieder geval ruim de tijd om een tweede bockbier te bestellen, ditmaal een Brugse bock van de halve maan. Toen het hoofdgerecht eindelijk arriveerde kwam mijn roosbaarsfilet met groenten met de waarschuwing dat er nog wel een graatje in kon ziftten (ik vond er vier), maar wat veel erger was was de saté. Deze was namelijk besteld zonder satésaus en wat zat er uiteraard overheen, dikke lagen satésaus. Deze werd netjes weggehaald met verontschuldigingen maat toen hij binnen de minuut weer terug was, was het vermoeden uiteraard dat hij in de keuken afgespoeld was. Toen tenslotte de rekening kwam bleek deze ook niet te kloppen, er stonden toch wel wat wijn op en wij hadden alleen bier en fris gedronken. ook dit werd met duizend excuses hersteld maar twee kardinale fouten bij een simpele maaltijd is niet netjes te noemen. Kortom ik heb lekker gegeten maar bij de eend zien ze mij niet meer terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten