donderdag 21 november 2013

Diner

De boeuf bourguignon
Ik geniet momenteel van een paar vrije dagen en was dus overdag met een goede vriendin aan het chatten. Op haar vraag of ik nog plannen had voor die avond en mijn ontkennende antwoord stelde ze dan ook voor om die avond bij haar langs te komen.

Ze was namelijk met een boeuf bourguignon bezig en was er van overtuigd dat ik die wel kon waarderen. Als tegenprestatie moest ik een dessert meenemen en aangezien ik haar voorliefdes wel kende was dat uiteraard geen enkel probleem. Zo nam ik een kleine omweg via de Albert Heijn naar haar huis om een beker Ben & Jerry's te kopen en wel de voor mij onbekende Karamel sutra. Bij binnenkomst werd ik vrolijk door haar hond begroet maar nog veel vrolijker door haar toen ze zag wat ik meegenomen had. Al gauw zaten we aan een wijntje (alhoewel er een flinke hoeveelheid van de fles in het gerecht was verdwenen) met een stukje geitenkaas van de boerderij in het Amsterdamse bos erbij. Het was een gezellige middag en avond en het eten smaakte prima, de boeuf werd op klassieke wijze vergezeld door aardappelpuree en dreef in de saus. Het is altijd leuk om onverwachts een gezellige avond te hebben en deze avond bevestigde dat weer eens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten