maandag 18 november 2013

De rookster

Dit soort bordjes is populair geworden
Bij het boodschappen doen zag ik buiten bij de Albert Heijn een eenzame dame in de miezerige regen staan met een bekertje koffie of thee en een sigaret. Het was een medewerkster van de keten die tijdens haar pauze van een sigaret stond te "genieten" en dat genieten staat tussen aanhalingstekens want zo prettig was het niet buiten.

Dat beeld bracht twee herinneringen bij mij terug en beide sloegen op vakanties in Amerika. De eerste was dat toen ik in 1993 in New York was hele kuddes mensen voor een wolkenkrabber zag staan roken. Toen ik op mijn verwonderde vraag wat zij daar deden het antwoord kreeg dat binnen roken verboden was dacht ik rare jongens die Amerikanen. Bij ons is dit nu echter ook de regel geworden.

De tweede herinnering was uit 1996 en speelde zich af drie weken voor ons vertrek naar Orlando. Samen met twee vriendinnen had ik besloten om te stoppen met roken en de ingangsdatum was drie weken voor het vertrek. Sindsdien heb ik nooit meer gerookt en toen ik deze dame zag was ik daar wel erg blij want om nu een beetje als een paria in de kou en natheid te moeten staan kan mij absoluut niet bekoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten