zaterdag 9 juni 2012

Xebicon 2012

Deze week was de 2012 editie van de Xebiacon, een evenement van het bedrijf dat Agile groot heeft gemaakt in Nederland. Als scrum adept was ik dus uiteraard ook aanwezig. Ik verliet om drie uur Almere aangezien de ontvangst tussen half vier en vier was en de start om vier uur. Ik arriveerde dan ook netjes om kwart voor vier in de Inn style met een heerlijk zonnetje.

De locatie was mooi, het weer was lekker het moest dus wel een goede middag en avond gaan worden. Bij de kick off kreeg iedereen naast de naam tag twee stickers met ik zoek en ik weet. Daar moest je dus een ding op schrijven waar je veel kennis van had en een ding waar je naar kennis van op zoek was. Dat hielp inderdaad goed om de kennismaking barrière met vreemdelingen te doorbreken en zorgde voor makkelijke introducties.

De sessies waren goed en interessant en in de tussenliggende tijd kun je prima met vakgenoten discussiëren. In de grote break van 7 tot 8 werden de BBQ's aangestoken en konden de liefhebbers zelfs een golfbal (of meer) slaan naar twee platformpjes in het water. Ik vroeg me al af of al die zinkende golf ballen weer teruggevonden zouden worden maar ze bleken te blijven drijven in het water. De techniek staat voor niets! Heerlijk buiten etend in de laatste zonnestralen kreeg iedereen weer verse energie voor de derde en laatste sessie en de afsluitende borrel na afloop. Toen ik tenslotte naar huis ging was het een prima dag geweest waar ik een hoop had opgestoken. Ik ben zeker weer present voor de 2013 editie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten