zondag 17 juni 2012

Hollandse nieuwe

Het moge geen verrassing zijn dat ik een liefhebber van eten ben. En wel een dusdanige liefhebber dat er weinig dingen zijn die ik niet lust. Een van de dingen die echter hoog op mijn menu keuze lijst staat zijn de dingen die de zee ons oplevert. Zowel tegen vis als schaal/ en schelpdieren kan ik erg moeilijk nee zeggen.

Ik sta dan ook meestal bij de visboer op de eerste zaterdag dat de Hollandse nieuwe weer verkrijgbaar is. Dit jaar moest ik door te veel drukte helaas de opening van mijn haring seizoen missen en duurde het een week langer voor ik bij de visboer stond om een Hollandse nieuwe naar binnen te laten glijden.

Voordeel was wel dat het niet ontzettend druk was en ik was direct aan de beurt. Ik bestelde een set harinkjes (en andere) dingen om mee baar huis te nemen maar eindigde mijn bestelling met een vers aangesneden haring om ter plekke te consumeren. Conclusie, ze zijn weer prima dit jaar en ik zal, net als andere jaren, weer regelmatig een stop bij de visboer maken om een Hollandse nieuwe te consumeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten