donderdag 28 juni 2012

Heintje

Heintje Davids en haar familie
Dinsdag was de afscheidsreceptie van een collega die had besloten met vervroegd pensioen te gaan. Zijn bijnaam was Heintje, vernoemd naar het Heintje Davids effect. (Heintje Davids was een cabaretière die meermalen haar afscheid aankondigde maar in no-time weer op de planken stond.)

Zo verliet deze collega in 1995 ons bedrijf om te gaan werken voor een firma die C programmeurs in de Oostblok landen ging werven. De C bleek echter meer voor crimineel dan voor een computertaal te staan en binnen de vijf dagen stond hij weer bij ons bedrijf op de stoep en kwam wederom in dienst. Het enige wat hem bezwaarde was de skeelers die hij van zijn collega's bij zijn afscheid had gekregen. Ter compensatie besloot hij iedereen te trakteren en de komende vijf jaar werkte hij weer met veel plezier bij ons.

Toen het bedrijf in 2000 een koers koos waar hij het niet mee eens was besloot hij principieel te zijn en verliet wederom ons bedrijf. Deze keer bleef hij ruim acht jaar weg. Toen wij wederom een andere koers gingen varen werd er contact met hem opgenomen en na wat onderhandelingen besloot hij voor de tweede keer terug te komen. Nu vertrekt hij dan voor de derde en laatste keer maar en zijn mensen die dat niet geloven en verwachten dat hij wederom een come back gaat maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten