dinsdag 27 maart 2012

Thai Isaan

Samen met Kai achter de balie van Thai Isaan
Zaterdagavond was wederom Thais eten. Na vrijdag met de boys al bij Suvarnaphum gegeten te hebben stond er nu een bezoek aan het voor mij onbekende Thai Isaan op de agenda.

Ik had afgesproken met een vriend die ik al erg lang niet gezien had, de laatste keer was tijdens een whisky proeverij van bijna een jaar geleden. De reden dat hij voor Thai Isaan had gekozen was erg simpel, dit was namelijk de plek waar Kai tegenwoordig de scepter zwaait. Kai behoort tot de beste Thaise koks van Amsterdam en toen hij nog in de Butterfly werkte genoot ik elke keer weer van zijn kookkunst. Via een aantal omzwervingen in andere Thaise zaken (waarbij hij bij een van die zaken een 9+ van Johannes van Dam had gehad) was hij nu hier neergestreken.

Thai Isaan is een klein restaurant (28 plaatsen) op de Spuistraat en ziet er prima uit. Ik kwam als eerste binnen en wachtte op de komst van mijn vriend. Al gauw kwam hij binnen en startte een erg gezellige avond waarin we meer dan genoeg bij te praten hadden. Hij was onlangs voor het eerst in Thailand geweest en dat vormde toch wel een erg belangrijk onderdeel van het gesprek, maar ook de situatie van diverse vrienden en kennissen passeerden de revue. Dat gesprek werd trouwens vergezeld van een uitstekende maaltijd, Kai heeft niets van zijn magie verloren. We genoten van saté, soep, eend en gamba's vergezeld van een karaf witte wijn. Het was een lange en erg gezellige avond en pas na tien uur braken wij de tenten op. Echter niet na nog twee belangrijke zaken besproken te hebben. Als eerste kreeg ik van hem nog de tip om voor een toekomstige Amerika vakantie eens naar Austin te kijken, de plaats waar hij gestudeerd had en de belofte dat onze volgende afspraak minder lang zou duren.

1 opmerking:

  1. Kai is niet van de lange.......En Austin ligt volgens mij in Texas, daar zijn veel koeien. enne....veel koeien!!!!

    BeantwoordenVerwijderen