maandag 24 oktober 2011

Sint

Dit weekend zat ik naar een film te kijken die totaal niet tot het rijtje films behoord waar ik van plan was naar te gaan kijken. De reden was een gesprek met een van de stamgasten van de roode baron. We kwamen via Paris Hilton op in Nederland gemaakte filmopnamen en wat dat voor overlast voor omwonenden betekende. Tijdens het gesprek vertelde hij mij dat een stukje van Sint opgenomen was in onze kroeg. Uiteraard besloot ik direct om de film te downloaden en te gaan kijken.

De film begon in 1492 en alhoewel de beelden (met name de boot) erg nep waren, was het wel leuk om zaken als schoenen voor de deur en door schoorstenen klimmende mannen met baretten te zien. Vervolgens een sprong naar 1968 waar we, wederom op 5 december, de moord op een boerenfamilie zien. Volgende scene, Amsterdam 5 december anno nu. Op 23 minuten in de film loopt een groep toeristen met gids de zeedijk op en we krijgen het eerste shot van de buitenkant van de roode baron. Vervolgens gaan we naar binnen waar een politie inspecteur aan de bar zit. Uiteraard een acteur als barkeeper en de enige gast is ook een acteur maar toch leuk om je eigen kroeg te zien. En ook leuk om de verborgen reclamex te zien want de geschonken jenever is een andere dan die normaal geschonken wordt.

En de film, ach anderhalf uur pretentieloos vermaak en dat is een betere beoordeling dan de gemiddelde Nederlandse film van mij krijgt. Als je hem niet ziet mis je niet veel, maar als je anderhalf uur over hebt dan kun je die best besteden met het kijken naar Sint!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten